ide’liler İllüstratör Sedat Girgin’le Buluştu.

ide ortaokulu öğrencileri, Türkçe dersi “güz tatili güdümlü okuma çalışmaları” kapsamında; illüstratör Sedat Girgin’in çizimleriyle yeniden hayat bulan, Türk edebiyatının büyük ustası Yaşar Kemal’in “Kalemler” adlı öyküsünü 5. sınıflar, “Beyaz Pantolon”unu 6. sınıflar ve Türk öykücülüğünün güçlü kalemi Sabahattin Ali’nin “Ayran, Sırça Köşk, Arabalar Beş Kuruşa” adlı hikayelerini 7. sınıflar inceledi.

Resimlediği Tembel Balık Sefa isimli kitabıyla, Uluslararası Gençlik Kütüphanesi (Internationale Jugendbibliothek) tarafından “White Ravens 2015” kataloğuna giren ve eserleri “Bratislava İllüstrasyon Bienali”, “İzmir Ege Üniversitesi Çocuk Kitabı Ressamları Müzesi”ne seçilen Girgin, 2018 yılı “Hans Christian Andersen Ödülleri”ne aday gösterilmişti.

Girgin; çizimlerinin yapım aşamaları, illüstrasyonda teknolojik uygulamalar, hayal gücünün beslendiği alanlar, Türk ve dünya edebiyatında eserlerini çizgileriyle yorumlamak istediği yazar ve şairler, Türkiye’de çizgi okuma çalışmaları ve üyesi olduğu “Eskiz” grubunun hedefleriyle ilgili özel ide ortaokulu öğrencilerinden gelen sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Sanatçı; Yaşar Kemal ve Sabahattin Ali’nin öykülerinin illüstrasyonlarındaki çizgi, renk, tonlama ve dokuların metinde yaratılmak istenen atmosfer, karakterlerin ruh dünyaları ve duyguları, karmaşık olaylar arasındaki bağlantıları öğrencilerimizle birlikte analiz etti.

ide’liler İllüstratör Sedat Girgin’le Buluştu. ide’liler İllüstratör Sedat Girgin’le Buluştu. ide’liler İllüstratör Sedat Girgin’le Buluştu. ide’liler İllüstratör Sedat Girgin’le Buluştu.