ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde!

Kış mevsiminin gözde sporlarından olan kayak, çocuklarda çeviklik ve denge kontrolü kazandırması, koordinasyonun geliştirilmesi, özgüven geliştirmeye katkısı ve sosyalleşmeyi sağlaması açısından en çok ilgi duyulan doğa sporlarından biridir.

Kış sporlarına olan ilgiyi arttırmak ve kayak sporunun temel dinamiklerini öğrenmek amacıyla her yıl Şubat ayında düzenlediğimiz kampta, ortaokul öğrencilerimiz çeşitli eğitimler ve aktivitelerle keyifli vakit geçirdiler.

Uludağ Kayak Merkezi’nde uzman eğitmenler eşliğinde, her gün eğitim alan ve bolca pratik yapan öğrencilerimiz, seviyelerine göre verilen eğitimlerle kayma tekniklerini öğrendiler. Başlangıç seviyesinde olanlar denge alıştırmaları yaparak yürüme, düz kayma ve karsabanı gibi temel becerileri kazanırken, orta ve ileri seviyede olanlar ise karsabanı slalom, basit dönüşler, temel paralel, paralel teknik, kısa paralel gibi teknik eğitimler aldılar. Kamp boyunca, kayma tekniklerinin yanı sıra, kayarken nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilgiler de paylaşıldı.

Kayak deneyimi yaşayan öğrencilerimiz, eğitimleri başarıyla tamamlayarak pistte hünerlerini sergiledi.

ide olarak her yıl düzenlendiğimiz kayak kampı ile hem farklı sınıf seviyesindeki öğrencilerimizin kaynaşmasını, takım ruhunu yakalayarak birlik ve beraberlik oluşturmalarını, hem de kişisel gelişimlerini desteklemeyi, sorumluluk almalarını sağlayarak özgüvenlerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Beden eğitimi derslerinde öğrencilerimizin fiziksel gelişimine katkıda bulunurken, aynı zamanda okul içi ve okul dışı aktivitelerle farklı spor branşlarını deneyimlerini destekliyoruz.

ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde! ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde! ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde! ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde! ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde! ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde! ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde! ide’liler Uludağ’ın Zirvesinde!