ide’lilerden Görme Engelliler Okulu Öğrencilerine Destek

İngiliz Edebiyatı dersinde Helen Keller’ın hayatını ele alan 5. sınıf öğrencilerimiz, okudukları kitapla bağlantılı olarak okul genelinde bir sosyal sorumluluk projesi başlattılar. Önce gerçekleştirdikleri kek-kurabiye satışı ile belli bir miktarda para topladılar. Sonrasında toplanan para ile Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu öğrencileri için futbol topu ve müzik enstrümanı alarak bağışta bulundular.

Hediyeleri vermek üzere Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu’na giden 15 öğrencimiz, oradaki öğrencilerle diyalog kurma şansı yakaladı. Gözlerini siyah gözlüklerle kapatan öğrencilerimiz empati kurarak görme engelli öğrenciler ile top oynadı.

Disiplinler arası yaklaşımımızın bir parçası olarak, öğrencilerimiz İngiliz Edebiyatı dersinde okudukları konuyu gerçek hayatla ilişkilendirerek bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürdüler. ide’de Gönüllülük Yılı Kapsamında gerçekleştirilen bu sosyal sorumluluk projesi ile amacımız, öğrencilerimizin farkındalığını ve empati yeteneğini geliştirmek.