İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi

Uçmak ilk çağlardan beri insanoğlunun en büyük tutkularından biri olmuştur. Hezarfen Ahmet Çelebi denildiğinde akla gelen ilk soru ise, Galata kulesinden nasıl uçtuğuyla ilgili oluyor. 1600’lerden günümüze uzanan bu hikaye yüzyıllar boyunca gizemini korudu.

Her ne kadar sadece havacı olarak bilinse de çok önemli bir bilim insanı olan Hezarfen Ahmed Çelebi, hava akımları, kuşların uçuş şekilleri şeklinde mevzulara yeni bir boyut kazandırmış ve suni kanatları geliştirmeye devam etmiştir.

İngiliz dili ve edebiyatı dersinde Hezarfen Ahmet Çelebi’nin hayatını ve başarılarını okuyan 5. sınıf öğrencilerimiz, Language Skills dersinde de “Şehirler ve Kasabalar” ünitesini konu aldılar. Ardından, Hezarfen Ahmet Çelebi’nin ayak izlerini takip ederek Galata Kulesi’ndeki ünlü uçuşunu yapmadan önce bolca pratik yaptığı yer olan Çamlıca Tepesine ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz, The First Flying Man isimli kitapta bahsedilen İstanbul’un tarihi simgelerini tepeden görme imkanı yakaladı.
İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi İlk Uçan Adam: Hezarfen Ahmet Çelebi