İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi!

5. sınıf öğrencilerimiz, İngilizce dersinde okudukları Hazerfen Ahmet Çelebi’yi konu alan kitapla bağlantılı olarak Görsel Sanatlar dersinde Galata Kulesi ve Kız Kulesi arasındaki efsanevi aşkı konu edindi.

Önce efsaneyle ilgili bireysel resimlerini oluşturan öğrencilerimiz, sonrasında yaptıkları grup çalışması ile resim, kabartma ve üç boyutlu eserler yaptılar. Üç boyutlu eserleri tamamen kendileri oluşturan öğrencilerimiz, hesaplama, en – boy oranı, pencere sistemi kalıplarının eşitliği gibi detayların hepsini hesaba kattılar.

Aynı zamanda efsaneye göre Kız Kulesi’ne mektup yazan Galata Kulesi’nin mektuplarında neler yazmış olabildiğini tahmin edip mektuplar da yazdılar.

İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi! İstanbul Sergisi; Galata Kulesi ile Kız Kulesi!