Karikatürist Musa Gümüş ide öğrencileri ile buluştu!

ide okulları Görsel Sanatlar Bölümümüz yönetiminde ortaokul 6.sınıf öğrencimiz Efe Kayal'ın moderatörlüğünde “Karikatürist Musa Gümüş” ile "Karikatür Sanatı" üzerine gerçekleştirdiğimiz çevirim içi söyleşimiz de Musa Gümüş öğrencilerimizle kariyer dönüşümlerini, karikatür eğitimini, ilham aldığı karikatüristleri ve mesleğinin püf noktaları aktardı.

Musa Gümüş söyleşimiz de karikatür örnekleri üzerinden çizim teknikleri, renk kullanımı, mizahi dilin kullanımı gibi yaratım aşamalarını öğrencilerimizle paylaştı.

Öğrencilerimize farklı bir bakış açısı kazandıran Gümüş; "var olan çizgi ve mizah yeteneklerini ortaya çıkartmak ve bu yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak için doğru ortamlar yaratmaları gerektiğine vurgu yaptı ve ide okullarında ne şanslısınız ki öğretmenleriniz sizi farklı alanlarda da geliştirmek için ortamlar hazırlıyor” dedi.

Öğrencilerimize ilham kaynağı olan Musa Gümüş ve bu dolu dolu sohbete katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.