Kartonlardan Köprü Yapımı

İnşaat mühendislerimiz farklı köprü modelleri inşa ettiler!

İngilizce dersinde inşaat yapım aşamaları ve malzemeleri konusunu ele alan öğrencilerimiz, öğretmenleri ile birlikte denge ve hareket gibi faktörleri dikkate alarak köprü tasarımlarını hayata geçirdiler.

Aynı birer inşaat mühendisi gibi hareket ederek denge ve kuvvet ile ilgili öğrendiklerini; kiriş, kemer, derin kiriş ve asma köprüler tasarlarken kullandılar. Öğrencilerimiz kendi köprülerini inşa edip test ederken aynı zamanda kuvvetin farklı yapılardaki etkilerini araştırdıkça “itme” ve “çekme” konusundaki bilgilerini de pekiştirmiş oldular.