Miniatürk’ün Masalsı Atmosterini Keşfettik

5.sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen Bilimleri, Görsel Sanatlar ve Türkçe bölümlerimizin ortak planladığı gezi ile Miniatürk’ün masalsı atmosterini keşfetti.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen 135 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerinin yer aldığı Miniatürk gezisinde, öğrencilerimiz, Anadolu’nun ve yakın coğrafyanın en önemli yapılarını bir arada görme fırsatını buldular.

Uygulamış olduğumız disiplinlerarası yaklaşım çerçevesinde, önce eserlerin gerçek boyutlarını araştırdılar, gezi sırasında ise eserlerin küçültülmüş boyutlarını ölçtüler. Böylece Matematik ve Sosyal Bilgiler derslerinin kazanımı olan küçültme oranı ile ilgili farkındalık sahibi oldular. Fen bilimleri dersi kapsamında da yapıların hava şartları ile yıpranması ve havanın sürtünme kuvveti konusu çalışıdı.

Gezi dönüşünde, öğrencilerimiz belirledikleri bir eser ile ilgili hikayeler yazdılar.

Miniatürk’ün Masalsı Atmosterini Keşfettik Miniatürk’ün Masalsı Atmosterini Keşfettik Miniatürk’ün Masalsı Atmosterini Keşfettik Miniatürk’ün Masalsı Atmosterini Keşfettik