Nasıl Sağlıklı ve Dengeli Besleniriz?

ide okulları ilkokul 4. Sınıf öğrencilerimiz, Sağlıklı ve Dengeli Beslenme üzerine “Glütensiz Gurme Lezzetler” kitabının yazarı aynı zamanda Dünyanın En İyi Sağlık ve Beslenme Konusundaki Yemek Kitabı (Best Health and Nutrition Book in the World) ödülü sahibi Aslıhan Koruyan Sabancı ile çevrim içi sohbette buluştular.

Öğrencilerimiz bu söyleşi de beslenme nedir, neden besleniriz, nasıl sağlıklı beslenebiliriz gibi sorulara cevap aradılar.

Öğrencilerimize sağlıklı beslenmeyle ilgili keyifli bir sunum hazırlayan Aslıhan Koruyan Sabancı sebze, karbonhidrat ve proteinleri öğünlerimizde tabaklarımıza azar azar nasıl eklemeliyiz kitabından örneklerle anlattı ve işlenmiş, paketlenmiş hazır gıdalarda dikkat etmemiz gereken unsurların altını çizdi.

Öğrencilerimiz sevdikleri besinlerle ilgili sorular sorarak hangisinin sağlıklı hangisinin sağlıksız olduklarını keyifli bir söyleşi ile öğrendiler.

Aslıhan Koruyan Sabancı’ya ide öğrencileri ile bu keyifli sohbette buluştuğu için teşekkür ederiz.

Nasıl Sağlıklı ve Dengeli Besleniriz? Nasıl Sağlıklı ve Dengeli Besleniriz? Nasıl Sağlıklı ve Dengeli Besleniriz? Nasıl Sağlıklı ve Dengeli Besleniriz?