Öğretmen Oryantasyon Eğitimleri Başladı

Öğrencilerimize yarının yetkinliklerini kazandıracak, onları geleceğe hazırlayacak deneyimli ve nitelikli eğitim kadromuzla 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için çalışmalarımıza başladık.

ide’de yeni bir döneme başlarken Okulumuzun Kurucu Genel Müdürü Bünyamin Çelikten'in yapmış olduğu açılış konuşması ile yeni eğitim öğretim yılını başlatan öğretmenlerimiz çeşitli eğitim ve seminerlerle  oryantasyon çalışmalarına hızlı bir giriş yaptılar.

Çocuk Kitabı Yazarı ve Psikolog Tülin Kozikoğlu, öğretmenlerimizle keyifli ve öğretici bir atölye çalışması yaptı. Bu atölye çalışmasında öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yazı yazmadaki ödev bilincini oyuna dönüştürecek harika bilgiler edindiler.Hikâye yazma tekniklerinin oyunbaz metodlarını ve yazarlık sırlarını da öğretmenlerimizle paylaşan Kozikoğlu, bu atölye ile çocuklarımıza farklı bakış açıları kazanmanın ve yaratıcı düşünme yöntemlerinin kapılarını açtı.

ide’de öğrenme sürecine bilimsel yaklaşarak öğrencilerimizin bilişsel alanlarını destekliyoruz. Bu amaçla benimsediğimiz PASS yaklaşımı öğretim modelimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Öğrenmenin temelinde yatan bilişsel beceriler ve PASS teorisi konusunda uzman olan Psk.Dnş. Halime Tosun ile öğretmen eğitimimizi gerçekleştirdik.

Eğitim sürecinin birçok aşamasında ölçme değerlendirme verilerini kullanıyoruz. Bu verilerin objektif, geçerli ve güvenilir olması aldığımız kararları güçlendiriyor. Bugün bol etkileşimli ve paylaşımlı geçen çalışmada ide’li öğretmenlerimiz ve Ölçme Değerlendirme Uzmanımız Fatma Çelik “Sınıfta Ölçme Değerlendirme” konulu eğitimde bir araya geldiler.