Özlem Özdemir ile İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları Kitabı Üzerine Söyleşi

ide’de öğrencilerimizin eleştirel düşünme becerisi kazanması önem verdiğimiz yetkinliklerden biri. Bu amaçla ide ortaokulu 6.sınıf öğrencilerimiz güdümlü okuma kitabı “İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları” kitabının yazarı Özlem Özdemir ile keyifli bir söyleşide buluştular.

Deneyimli gazeteci, yazar, söyleşi uzmanı Özlem Özdemir bu kitabında bir din/tarım toplumundan çağdaş bir endüstriyel/kentsel toplum yaratan devrimin öncülerini anlatıyor.

Hakiki öykülerin yeni kuşaklara aktarılmasını önemli bir görev olarak gören yazarımız, Cumhuriyet tarihinin gerçekleri ile genç kuşaklar arasında sağlıklı ilişkiler kurulması için ide öğrencileri ile birlikte kitabından kesitler okudular ve birlikte yorumladılar.

İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları kitabında hayatlarını okuyacakları kahramanların, yılmadan çok çalışarak başarıya gittiklerini ve tüm genç kuşağa örnek olmasını temenni ettikleri keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.