Tarihsel Yolculuk

6.sınıf öğrencilerimiz, 9. ile 17. yüzyıllar arasında İslam dünyasında yaşamış olan bilim insanları tarafından kullanılmış veya inşa edilmiş çeşitli bilimsel araç-gereç ve görsellerin sistematik bir düzenle sergilendiği İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Günümüzde kullanılan ve asıllarına uygun olarak yaptırılmış astronomi, coğrafya, gemicilik, zaman ölçümü, geometri, optik, tıp, kimya, fizik, teknik, mimari ve savaş tekniği ile ilgili aletler ve görseller öğrencilerin müfredatlarında yer alan konularını daha iyi anlamalarını ve pekiştirmelerini sağladı. Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen ve Teknoloji ve Türkçe bölümleri tarafından düzenlenen eğitim gezisi sırasında öğrenciler Gülhane Parkı’nı da gezme ve park hakkında bilgi edinme fırsatı da buldular.

Öğrencilerimiz bilim ve medeniyet tarihindeki gelişmelerin birbirinden kopuk olmadığını, aksine bir bütünlük içinde çeşitli uygarlık ve bilim insanlarının katkılarıyla günümüze kadar geldiğini fark ettiler.

Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk Tarihsel Yolculuk