Tolga Gümüşay’la Yazma Sanatı Üzerine

Türkçe dersi temel kazanım ve becerileri kapsamında; ortaokul öğrencileri yazar Tolga Gümüşay’la “yazmak”, kurgulanmış gerçeklik, karakter yaratmak, zaman ve mekana ait ögelerin öykü atmosferine etkileri” üzerine keyifli ve bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yaz tatili güdümlü okuma kitabı olarak “Geleceği Görme Ortaklığı”nı okuyan 6. sınıflar ve “Keskin Naneli Öyküler”i okuyan 7. sınıflar, eserlere ait detayları yazarla birlikte incelediler. Kareli Öyküler’den “Zamane Pinokyosu”nu ele alan 5. sınıflar dünya masallarını ezber bozan bir bakış açısıyla yeniden yorumladılar.

Kendi objektifinden yansıyan fotoğraf karelerinden hareketle yazdığı “Kareli Öyküleri”yle idelilerin “Kareli Şiirler”ine ilham kaynağı olan Gümüşay, Kareli Öyküler’in etki alanının genç bir çevrede ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Öykü seçkilerinin analiz çalışması olan kolajları öğrencilerle değerlendiren yazar, öykülerindeki anahtar ifadelerin, duyguların, alt metinlerin, iletilerin etkileyici bir şekilde görselleştirildiğine dikkat çekti.

Tolga Gümüşay’la Yazma Sanatı Üzerine Tolga Gümüşay’la Yazma Sanatı Üzerine Tolga Gümüşay’la Yazma Sanatı Üzerine Tolga Gümüşay’la Yazma Sanatı Üzerine Tolga Gümüşay’la Yazma Sanatı Üzerine