Tülin Kozikoğlu ile Harika Bir Uçurtma Kitabı Üzerine Söyleşi

2. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe dersi güdümlü okuma kitaplarından “Harika Bir Uçurtma” kitabının yazarı Tülin Kozikoğlu ile keyfili bir söyleşi gerçekleştirdi. Online gerçekleşen söyleşide yazarımız, “Yazarlar, yayınevleri ve çizerler ne yapar?” sorusunu cevap oluşturacak şekilde öğrencilerimizi bilgilendirdi. Bir çocuk kitabının çocuklara ulaşana kadar geçtiği aşamaları örneklerle öğrencilerimizle paylaştı.

“Harika Bir Uçurtma” kitabında yer alan karakter Peri gibi “Sen de bir şeyleri tersine çevirsen bu ne olurdu?” sorusunu öğrencilerimize yöneltti. Böylece öğrencilerimizin hayal güçlerini harekete geçirerek duygu ve düşüncelerini paylaşmalarına olanak tanıdı. Öğrencilerimizden herkesin işine yarayacak bir dilek düşünmelerini isteyerek “duyarlı ve faydalı olma” kavramları üzerine düşünmeye yönlendirdi.

Öğrencilerimizin çok keyif aldığı söyleşinin sonunda evde ya da okulda yapılabilecek bir etkinlik önerisinde bulundu. Her öğrencinin renkli kağıtlardan kelebek şeklinde bir fiyonk kesmelerini istedi.  Şeklin bir tarafına dilek dilemeden önceki halini diğer tarafına ise tersine dönmüş halini resimlemelerini önerdi. Tüm öğrencilerin şekillerini bir araya getirince bir uçurtmanın kuyruğunu oluşturulabileceğini anlattı.

Tülin Kozikoğlu ile Harika Bir Uçurtma Kitabı Üzerine Söyleşi Tülin Kozikoğlu ile Harika Bir Uçurtma Kitabı Üzerine Söyleşi Tülin Kozikoğlu ile Harika Bir Uçurtma Kitabı Üzerine Söyleşi