Yazar Gökçe Gökçeer ile ‘‘Öteki Aslanlar’’ Kitabı Üzerine Söyleşi

İlkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe dersi güdümlü okuma kitaplarından “Öteki Aslanlar” kitabının yazarı Gökçe Gökçeer ile keyfili bir söyleşi gerçekleştirdi. Çevrimiçi gerçekleşen söyleşide yazarımız, kitabı nasıl yazmaya karar verdiğini anlatarak, okurlarının emtapi kurmasını ve duyguları yakalayabilmesini amaçladığını ileterek öğrencilerimizi kitap hakkında bilgilendirdi.

Bir zorunlu göç hikayesinin anlatıldığı kitapta, Anne aslan ve yavruları, yıllardır yaşadıkları ormandan ayrılmak zorunda kalmışlardı. Yuvalarını geride bırakıp kendilerine yeni bir yol çizen mavi tüylü aslanların hikâyesi, sevginin ve hoşgörünün birleştirici gücüyle öğrencilerimizin hayal güçlerini harekete geçirerek duygu ve düşüncelerini paylaşmalarına olanak tanıdı.

Sevgi ve hoşgörüyle bütün güçlüklerin üstesinden gelinebileceği ve dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olunabileceğini deneyimleme fırsatı sunan yazarımız, tüm insanların ve canlıların ayrım yapılmadan, yaşamın farklılıklarının, zenginleştirici gücüne inanmaları konusunda öğrencilerimizin hayal gücünü kullanarak eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

Ormandaki karakterlerle ilgili öğrencilerimizin neler düşündüklerini merak eden Gökçeer;

Siz mavi tüylü aslanın yerinde olsanız ne yapardınız, orada kalmak mı isterdiniz, başka bir ormana mı giderdiniz, soluk tüylü aslanlar gibi onların arkasından destek mi olurdunuz, yoksa kral aslan gibi yeni gelenlere karşımı dururdunuz? Sorularıyla öğrencilerimizin hayal gücünü kullanarak eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

Bu keyifli söyleşi için “Öteki Aslanlar” kitabının yazarı “Gökçe Gökçeer’e” teşekkür ediyoruz.

Yazar Gökçe Gökçeer ile ‘‘Öteki Aslanlar’’ Kitabı Üzerine Söyleşi Yazar Gökçe Gökçeer ile ‘‘Öteki Aslanlar’’ Kitabı Üzerine Söyleşi Yazar Gökçe Gökçeer ile ‘‘Öteki Aslanlar’’ Kitabı Üzerine Söyleşi