23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı

Büyük Bir Coşku ve Heyecanla Kutladık!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl online tören ile 23 Nisan Cuma günü ide okulları sosyal medya hesaplarımız üzerinden öğrencilerimizin performanslarını paylaşarak evlerimizde de olsak büyük bir coşkuyla kutladık.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu, ardından da İstiklal Marşımızla başladı.

ide okulları olarak günlerdir sürdürdüğümüz okul müdür arayışlarımız neticesinde seçilen ve günün anlam ve önemine uygun okulumuz adına öğrenci müdür konuşmasını 3-B sınıfı öğrencimiz Selin Karanfiloğlu yaptı.

Bu günü bayram yapan miniklerimize sorduk: “Sizce bayram nedir?”… ve birbirinden renkli cevaplar aldık. İşte okulumuzun en minik öğrencilerinden “Bence Bayram” cevapları!

“Zeybek dansı her sosyal salonda, kadınla beraber oynanabilir ve oynanılmalıdır" diyen Atatürk’ün zeybek dansına olan hayranlığı ve sevgisi bizler için çok değerli. 5.sınıf öğrencilerimiz Ege Ezgü ve Serhathan Bilgili de, Atatürk gençleri olarak hazırladıkları zeybek dansını bu güzel ve özel günde bizlere sundular.

Küçük Hanımlar, küçük beyler; hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizden çok şeyler bekliyoruz.’’ diyen atamızın izinden ilerleyen anaokulu ve ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerimiz Halkoyunları ve Modern Dans gösterileriyle harika bir dans gösterisi sundular.

Öğrencilerimiz ilgilendiği her spor dalında başarıyı hedefleyen, centilmence yarışan gençler olmanın verdiği coşkuyla yetişir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz Satranç turnuvamız oldukça heyecanlı geçti. Satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerimiz 7-B sınıfından Mehmet Kuzey Özcan, 3-B sınıfından Yusuf Ebrar Doğan ve 1-C sınıfından Ömer Kurt’u tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

İlhamını sevgiden, bağımsızlıktan, Atatürk’ün ışığından alan sevgili çocuklarımız bu 23 Nisan’da duygularını ve düşüncelerini birbirinden güzel şiirlerle dile getirdiler. İşte bu senenin 23 Nisan şiir yarışmasında yarışıp dereceye giren şiirler!

Bilişim Teknolojileri Dersi kapsamında 23 Nisan temalı poster yarışmasında bu yıl birbirinden güzel posterler yarıştı. Yaratıcılığı ve yetenekleri ile kocaman bir alkışı hak eden öğrencilerimizin eserlerinden dereceye giren çalışmaları izliyoruz.

Bu bayram coşkumuzu, sevincimizi ve kıvancımızı sizlere bir de bizler için sözleri çok kıymetli olan Andımız şarkısı ile aktarmak isteyen öğrencilerimizden oluşan ide korosu ile baş başa bırakıyoruz.

Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın Dünya Çocukları! Nice 23 Nisanlarda buluşmak dileklerimizle!

Nice 100 yıllarda bu kıymetli bayramı kutlamayı diliyoruz.!