Bilge Sokrates’le Felsefi Bir Yolculuk

ide ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersi “yaz tatili güdümlü okuma çalışmaları- eleştirel düşünme becerileri” kapsamında, Jean Paul Mongin’in “Bilge Sokrates’in Ölümü” adlı biyografik öyküsünü, Felsefe Öğretmeni Büşra Ekşi ile disiplinler arası bağlantılar kurarak inceledi.

“Bilge Sokrates’in Ölümü” adlı eserin hukuki terimler sözlüğünü oluşturan, karakter haritasını çıkaran, eserdeki çatışma türlerini örneklendiren “bilgi, erdem, sağduyu, hakikat” kavramlarını sorgulayan ideliler, Büşra Ekşi’yle eser üzerinden “Değer nedir”, “Hayatın amacı nedir?”, “Demokrasinin toplum düzenindeki yeri nedir?”, “Adalet ve eşitlik arasında nasıl bir ilişki vardır?” sorularının yanıtlarını aradılar.
Bilge Sokrates’le Felsefi Bir Yolculuk Bilge Sokrates’le Felsefi Bir Yolculuk Bilge Sokrates’le Felsefi Bir Yolculuk Bilge Sokrates’le Felsefi Bir Yolculuk