Çocuğum Haklarımla Varım!

Dünya Çocuk Hakları haftası kapsamında 7. sınıf öğrencilerimiz arasında poster yarışması düzenlendi. Sosyal Bilgiler dersinde “Çocuk Hakları Posteri ” konulu poster çalışması hazırlayan öğrencilerimiz, çalışma öncesinde 3’er kişilik gruplara ayrıldı. Gruplar, bir kartona çocuk haklarını ve çocuk hakları ihlallerini vurgulayan çeşitli fotoğraf, resim ve yazılar yapıştırdılar. Her grup kendi sloganını oluşturdu.

Posterler 3, 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz tarafından oylandılar. Oylama yapılırken içerik, kompozisyon, slogan ve verilen mesaj gibi kriterler göz önünde bulunduruldu. Öğrencilerimizden Defne Küçük, Ali Emre Kaplan ve Zeynep Yener’den oluşan grubun hazırladığı poster en fazla oyu aldı.

Öğrencilerin grup çalışması, planlama becerisi, sorumluluk bilincinin geliştirilmesi ve çocuk haklarına karşı duyarlılığı ve farkındalığı artırmaya yönelik yapılan çalışma sonrasında posterler okul içerisinde sergilendi.

Çocuğum Haklarımla Varım! Çocuğum Haklarımla Varım! Çocuğum Haklarımla Varım! Çocuğum Haklarımla Varım! Çocuğum Haklarımla Varım!