Gelecekteki Mesleğim!

Artırılmış gerçeklik uygulamaları artık iyiden iyiye günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmeye başladı. Günümüzde artırılmış gerçeklik teknolojisi arkeolojiden mimariye, eğitimden sanata sağlıktan askeriyeye her alanda kullanılıyor.

ide ortaokulu öğrencilerimiz, bilişim dersinde artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak gelecekteki meslekleri ile ilgili dijital broşürler hazırladılar.

Bu çalışmayı yaparken öğrencilerimiz, geleceğin en önemli teknolojilerinden birisi olan artırılmış gerçeklik teknolojisini derinlemesine tecrübe ettiler. Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile oluşturdukları ürünleri tasarım ortamında bir bütün haline getirerek gelecekteki mesleklerini detaylı bir şekilde tanıtan dijital broşürler oluşturdular.

Ortaya çıkan broşürlerini hem dijital ortamda hem de fiziksel ortamda kullanarak daha çok kişinin teknolojiyi kullanarak kendi meslekleri ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağladılar.

Artırılmış gerçeklik (AR) ses, video, grafik veya GPS verileri gibi bilgisayar tarafından üretilip duyusal girdi ile artırılıp canlandırılan elemanların fiziksel, gerçek dünya ortamıyla birleştirilmesiyle oluşturulan yeni bir algı ortamının canlı doğrudan ya da dolaylı bir görünümüdür.

Gelecekteki Mesleğim! Gelecekteki Mesleğim! Gelecekteki Mesleğim! Gelecekteki Mesleğim! Gelecekteki Mesleğim! Gelecekteki Mesleğim! Gelecekteki Mesleğim! Gelecekteki Mesleğim!