ide Öğrencilerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

ide Öğrencilerinden Muhteşem Anma Töreni!

Bağımsız ve barış içinde yaşamanın ilk adımları bundan 106 yıl önce Çanakkale'de atıldı. Bu duygu ve düşünce tohumlarıyla yeşerip büyüdü kaç nesil birden. 18 Mart günü sadece bir zafer kazanılmadı, tarih boyunca anlatılacak bir destan yazdı Mustafa Kemal ve silah arkadaşları.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin azim ve kararlılığını, vatan aşkını, bağımsızlık karakterini tüm dünyaya gösteren Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü kutlu olsun.

Büyük bir yokluk ve zorluk içerisinde, milletçe gösterilen birlik ve fedakârlıkla kazanılan bu zafer hem Türk hem dünya tarihine damgasını vurmuştur. Bugün bizlere düşen görev, Çanakkale Zaferi’nde can vermiş kahramanların emanet ettikleri bu aziz vatanı aynı azim ve kararlılıkla korumaktır.

Eşine az rastlanır bir istiklal mücadelesinin destanını yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ide öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini” hazırladıkları muhteşem bir törenle andılar.

ide Ortaokul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı törende 6.sınıf öğrencimiz Ayşegül Elif Söylemez “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Sunumu ile açılışını yaptı.

6 ve 7.sınıf öğrencilerimizin “Yarınlar Bize Emanet” koro performansı ile devam etti.

6.sınıf öğrencilerimiz ise “Tarihin Dilinden Düşmez Bu Destan” Çanakkale’den Sesleniş şiiri ile hepimizi duygulandırdı.

7.sınıf öğrencimiz Duru Kalpakçı’nın “Sonsuza Kadar” solo performansı ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenimiz sona erdi.

Bu özel günde Türkçe ve Müzik Bölümüze ve ortaokul öğrencilerimize hazırladıkları tören için teşekkür ediyor, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.