ide'de İtalyan Günü

ide okulları olarak farklı kültürleri keşfetmeyi ve farklılıkları kabullenmeyi önemsiyoruz. Bu nedenle okulumuzda İtalyan mutfağını ve kültürünü keşfettiğimiz bir dizi etkinlik düzenledik.

Öğrencilerimiz, ide'nin yemekhanesinde İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerinden Minestrone Çorba, Pizza ve Napoliten Soslu Spagetti, Mantarlı Risotto, Yoğurtlu İtalyan ve Caponata Salataları ile tiramisuyu deneyimlediler.

Anasınıfı öğrencilerimiz "make a pizza" etkinliği düzenleyerek kendi pizzalarını oluşturdular. 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz ise Pisa Kulesi'nin kreatif minyatürlerini yaparak keyifli zaman geçirdiler.

Hafta boyunca 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz İtalyan yemeklerinden oluşan bingo oyununu oynadılar ve İtalya'ya özgü yerleri ve yiyecekleri içeren kelime bulmacası çözdüler.

Ayrıca, 4. sınıf öğrencilerimiz İtalyan Günü'nde "Italy Fact File" dosyası oluşturarak eğlenceli bir şekilde İtalyanca kelimeleri keşfettiler.

Ortaokul öğrencilerimiz ise İtalya ile ilgili "Millionaire Italy" oyununu oynayarak İtalya hakkındaki bilgilerini ölçtüler ve tüm okul, teneffüslerde İtalyanca şarkılar dinleyerek İtalya ile dolu bir gün geçirdi.