ide BLOG
ide a
BURSLULUK SINAVI
ÖN KAYIT

ide'de Sağlıklı Beslenme

ide'de Sağlıklı Beslenme

ide’de sağlıklı beslenme için nelere dikkat ediyoruz? Mutfakta yemekler nasıl hazırlanıyor ve olmazsa olmaz kurallarımız neler?

ide okulları olarak kendi bünyemizde kurulan uzman bir ekip tarafından yürütülmektedir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşamüstü de bir ara öğünümüz bulunuyor. Yemekler okulumuzun yemekhanesindeki mutfakta, hijyenik koşullarda günlük olarak ve içme suyu kullanılarak hazırlanır. Kullanılan ürünlerin hepsi markalı ürünlerdir. Donmuş ürün kullanılmaz. Öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma amacıyla sofrada tuz bulunmaz. Aylık yemek listeleri sağlık ve beslenme koşulları, öğrencilerin yaş ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak özenli bir çalışma ile komisyon tarafından hazırlanır ve diyetisyen tarafından kontrol edilir.

Yemek menülerimiz aylık olarak ide okulları bünyesinde kurulmuş alanında uzman yemek komitesi tarafından öğünlerin kalori ve besin düzeyi dikkate alınarak özenle hazırlanmaktadır.

ide’nin MUTFAK KURALLARI

  • Ekmeğimiz tam buğday unu ile taş fırında, ekşi mayalı olarak anlaşmalı fırın tarafından okulumuza özel pişirilir ve günlük taze olarak gelir.
  • Günlük taze çorba yapılır endüstriyel hazır paket çorba kullanılmaz.
  • Yemeklerde lezzet ve kıvam artıran paketli ürün (Çeşni, Bulyon, Renklendirici, Kıvam Artırıcı, Tatlandırıcı ve Koruyucu) kullanılmaz.
  • IQF’li marinasyonlu ve işlenmiş donuk etler kullanılmaz. Tüm etler günlük ve taze olarak kullanılır.
  • Tavuk eti yerine Hindi eti kullanılır.
  • Mevsiminde taze sebze ve meyve kullanılır.
  • Kullanılan mantı soya içermez %100 dana kıyma kullanılır.
  • Hazır donuk pizza yerine mutfakta yerinde üretilen pizza servis edilir.
  • Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar sunulur.
  • Sabah ve ikindi kahvaltılarında demleme bitki çayı, ev yapımı limonata ve kapalı süt verilir.
  • Sağlıklı yaşam adına masalarda tuz bulundurulmaz.
  • Tüm köfteler taze etin mutfağımızda çekilerek kıyma haline getirilmesiyle yerinde üretilir, hazır kıyma kullanılmaz.
  • Hamburger köfteleri hazır donuk ürün yerine taze et kıyma çekilerek yerinde yapılır.
  • Hamburger ekmeği okulda yapılır.
  • Hiçbir ürün kızartma yapılmaz tamamı son teknoloji kombi fırında buhar ile besin değerleri korunarak pişirilir. (Çocukların çok sevdiği patates kızartması yağda değil fırında hazırlanır)
  • Yumurta fırında buhar yöntemi ile haşlanır, kesinlikle renk değişimi gerçekleşmez.
  • Yemek üretiminde arıtma su yerine doğal kaynak suyu kullanılır.
  • Kapalı bardak su verilir.
  • Yemeklerimizde hazırlanan yemeğe göre zeytinyağı, bitkisel yağ ve tereyağı kullanılır.
  • Salata çeşitlerinde ve zeytinyağlılarda yöresel sızma zeytinyağı ile parça limon kullanılır.