Öğrencilerimizin hazırladığı eserler, 5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde!

Her iki senede bir yurtdışından okulların da katılımıyla gerçekleşen ve bu yıl 5.si düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali açıldı.

Heykel düzenleme alanında katıldığımız “Şimdi ve Burada” temalı 5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde, görsel sanatlar öğretmenimiz Oya Mete Yener yönetiminde ide öğrencileri tarafından yapılan ve İstanbul ruhunu yansıtan ‘’Kristal Cennet ve Şehir Tutsakları’’ eseriyle yer alıyoruz.

İlkokul öğrencilerimizin eskiz çizimlerinden ortaya çıkan ve asetat kullanarak hayata geçirilen bu büyülü kristal şehirde; atık malzemelerden yapılan çocuk heykeller, içerisinde sıkışıp kalan aynı zamanda da bu şehri terk etmek istemeyen çocukları yansıtıyor.

5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ise, Türkçe öğretmenimiz Dilek Tamer rehberliğinde “kent çocukları, çocukluk” temalı Türk edebiyatının klasik ve çağdaş şiirlerinden örnekler analiz ettiler ve bu şiirlere yazdıkları nazirelerle Bienal’de yer aldılar.

Sergi, gezip görmek isteyen herkes için 23 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Öğrencilerimizin hazırladığı eserler, 5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde! Öğrencilerimizin hazırladığı eserler, 5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde! Öğrencilerimizin hazırladığı eserler, 5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde! Öğrencilerimizin hazırladığı eserler, 5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde!