Van Gogh’un Eserlerini Yorumladık.

ide Sanat Görsel sanatlar bölümü olarak, bu ay tüm zamanların en tanınan sanatçılarından biri olan Van Gogh’un eserlerini ele aldık, ve yeniden yorumladık.

Vincent Willem van Gogh(30 Mart, 1853 - 29 Temmuz, 1890) Hollandalı ressam, Avrupa sanat tarihinin en büyük ressamlarından biri olarak bilinir. Post-empresyonist dönemin öncülerinden biri olan Van Gogh, bugün bildiğimiz anlamıyla “modern sanat”ı oluşturan ressamların başında geliyor.

Görsel sanatlar dersinde Anaokulu öğrencilerimiz, Van Gogh’un en ünlü eserlerinden Ayçiçekleri’ni yeniden yorumlarken, ilkokul öğrencilerimiz de Arles'daki Yatak Odası ve Yıldızlı Gece eserini yorumladı. Van Gogh’un otoportresini de ele alan öğrencilerimiz, 3 boyutlu olarak yapılan çalışmalarda topladıkları atık malzemeler birer sanat eserine dönüştürdü.

ide okulları olarak, görsel sanatlar derslerimizde sanatın yalnızca görsellik olmadığını, her sanat eserinin bir duygusu ve içeriği olduğunu öğretiyoruz.

Van Gogh’un Eserlerini Yorumladık. Van Gogh’un Eserlerini Yorumladık. Van Gogh’un Eserlerini Yorumladık. Van Gogh’un Eserlerini Yorumladık. Van Gogh’un Eserlerini Yorumladık. Van Gogh’un Eserlerini Yorumladık.