ide okulları ve Koç okulu, Türkiye’deki Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü Çalışanlarını Bir Araya Getiriyor!

Mart-Haziran 2021

Pandemi döneminde dijital ortamlara taşınan rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetlerini daha verimli ve etkileşimli hale getirmek için iyi örneklerin paylaşılacağı seminerlere ister konuşmacı ister dinleyici olarak katılabilirsiniz.

Bu bağlamda sınıf/grup etkinliklerinde öğrencilerimize daha etkili ulaşabilmek öğrencilerimizi sürece dahil edebilmek, duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmelerini sağlamak için rehberlik etkinliklerini dijital platforma nasıl taşıyabileceğimizi, meslektaşlar arası paylaşıma açmak istedik.

ide okulları ve Koç Okulu olarak, tüm dünya böylesine bir süreçten geçerken işimizi en iyi şekilde yapmak için meslektaşlarımızla dayanışmanın, ortak akılla düşünmenin ve birbirimizden beslenmenin bizlere katkı sağlayacağına inanıyor, bu ortak amaçla projeye katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Program oluşturulurken sunumların başvuru sırası, içerik çeşitliliği ve farklı sınıf seviyelerine dağılımı göz önünde bulundurulacak ve konu ile ilgili sizlere geri dönüş yapılacaktır. Sunum yapmak için tercih ettiğiniz tarihte yığılma olması durumunda  sizlerle iletişime geçilerek, uygun olacak başka bir tarih belirlenecektir.

Program:

Tarih / Oturumlar

1.Oturum

2.Oturum

3.Oturum

*Atölye

11 Mart Perşembe

08 Nisan Perşembe

06 Mayıs Perşembe

03 Haziran Perşembe

Projeye konuşmacı olarak katılmak:

Bu buluşmalarda amacımız Türkiye’nin çeşitli özel ve devlet okullarında yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetlerini bir platformda buluşarak paylaşmaktır. Pandemi döneminde rehberlik saatlerimizi daha verimli ve etkileşimli hale getirmek için ürettiğiniz rehberlik etkinliği örneklerinizi bu buluşmalarda meslektaşlarınıza sunabilirsiniz.

Bu sunumlarda;

• Padlet, Wordwall, Menti vb. gibi uygulamaları içeren çalışmaları
  • Yaptığınız başarılı uygulamaları
  • Projeleri
  • Atölye çalışmaları
  • Veli, öğretmen ve idarecilere yönelik uygulamaları paylaşabilirsiniz.

Paylaşacağınız bu çalışmalarda özel bir şablon bulunmamaktadır. Sunacağınız çalışmalar tamamen kendi üretiminiz olabileceği gibi, farklı kaynaklardan yararlanılarak çevrim içi eğitime uyarlanmış çalışmalar da olabilir. Sunduğunuz içeriğin ve uygulamaların hukuki / etik ilkelere uygun ve kaynağa atıfta bulunularak paylaşılması önemlidir. Sorularınız için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

*Haziran ayı için konuşmacı başvuruları sona ermiştir.

Projeye dinleyici olarak katılmak:

Program kapsamındaki oturumlara dinleyici olarak katılmak isteyen meslektaşlarımızın 28 Mayıs 2021 Cuma gününe kadar ön kayıt formunu doldurmalarını rica ederiz. Program çerçevesinde içerikler ve konuşmacılar belirlendiğinde, kayıt için ön kayıt yaptıranlara e-posta ile bilgilendirme yapılacak ve seçecekleri sunumlar için kayıtları alınacaktır.

ide okulları
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü